We creëren grootse landschappen tot in het kleinste detail

Opmerkelijke landschappen voor een duurzame wereld

Onze ontwerpen ontstaan vanuit het verlangen fundamenteel bij te dragen aan een mooie, interessante en duurzame wereld. We zetten onze ontwerpkracht in voor bijzondere, innovatieve, landschappen en steden die mensen gelukkig maken en stimuleren om gezonder te leven. In een gezonde leefomgeving die verkoeling biedt bij droogte en droge voeten bij wateroverlast. In een natuur-inclusieve wereld met ruimte voor mensen, planten én dieren. We ontwerpen daarbij altijd met groot respect voor en bewustzijn van de historie van de plek, de geest van het landschap, en met het vizier op de toekomst.

Landschapsvisie Nationaal Park Drentsche Aa

Het Drentsche Aa-gebied is een prachtig landschap met een eeuwenoude structuur van kleinschalige beekdalen, essen en grootschalige velden. In de laatste 100 jaar zijn veel grote veranderingen op het landschap afgekomen zoals uitbreiding van dorpen en landbouw. Het landschap is daardoor op veel plaatsen minder spannend geworden. Onze landschapsvisie, gebaseerd op verschillende fasen uit de 6000 jaar oude geschiedenis en de hoge natuurwaarden, vergroot de contrasten en verheldert de historische gelaagdheid. 

Landgoed Twickel

Twickel is het grootste particuliere landgoed van Nederland. De tuinen en het landschap zijn vanaf de 17e eeuw door verschillende generaties landschapsarchitecten aangelegd. Vanaf eind jaren 90 was landschapsarchitect Michael van Gessel betrokken bij de vernieuwing van de parkaanleg van Twickel. In 2015 namen wij het estafettestokje van hem over als vaste landschapsarchitect van Twickel. Wij hebben sindsdien in nauwe samenwerking met het team van Twickel gewerkt aan een grote diversiteit van landschapsontwerpen. 

Binnenhoven voor de Eusebiushof

De hoven van de Eusebiushof, het gemeentekantoor van Arnhem, hebben een opvallend visueel element: een rood zitobject, annex plantenbak, waarin vijf Oostenrijkse dennen staan. We hebben een vloer ontworpen van grote grijze betonplaten, opgevuld met natuurstenen split in de kleur van de gevels en met grassen en andere planten.  

Ervaar Landschapsarchitectuur