15-06-2020

Tulpenbomen voor vernieuwde entree centrum Emmeloord

Samen met bewoners maakten we de contouren voor een nieuw centrumplan voor Emmeloord, Gemeente Noordoostpolder. Doel? Een levendig, compact en ‘eigen’ centrum. Onze 8 ruimtelijke principes zetten de koers uit en bieden tegelijkertijd ruimte voor flexibiliteit.

Geweldig om te zien hoe De Deel inmiddels vorm krijgt! Zo is er een mooi gedetailleerd bakstenen tapijt gelegd, met daarop 46 tulpenbomen. De gemeente maakte een timelapse filmpje van de aanleg.

Emmeloord, op naar een levendig, compact en ‘eigen’ centrum

Een watersysteem op anderhalve meter diepte van Tree Ground Solutions voorziet de bomen van voeding, en zorgt er tevens voor dat heftige regenval moeiteloos verwerkt wordt. Klimaatbestendig dus. Om de bomen zit niet het traditionele rooster, maar een bomenkrans van cortenstaal. Het aanleggen van de bestrating en het maken van de cortenstalen kransen vroegen om vakmanschap. De mensen van Visser Bestrating uit Zwaagwesteinde hebben een geweldige prestatie geleverd. Bepaald geen dertien-in-een-dozijn-klus.

Het plein met mooie detaillering, ruimte voor een paviljoen en toekomstige evenementen, vormt inmiddels de nieuwe entree naar het centrum. Een entree waar veel Emmeloorders nu al trots op zijn.