Tuinen, parken en bossen

Sfeervolle plekken om te dwalen, te ontmoeten of weg te dromen

Strootman Landschapsarchitecten werkt vanuit de drijfveer om Nederland mooier te maken en gelooft dat het beleven van de natuur bijdraagt aan welbehagen. Daarom ontwerpen wij tuinen, parken en bossen die mensen plezier geven en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. Onze gedegen kennis van het sortiment en tuinkunst zetten we in voor een spel met complexiteit en eenvoud, open en besloten ruimten, zichtlijnen en intieme plekken. Kortom: groene toevluchtsoorden voor iedereen.

Strubben Kniphorstbosch

Strubben Kniphorstbosch is een van de parels van het Drentsche Aa-gebied met archeologische relicten boven de grond! Hier gaat het om hunebedden, grafheuvels, bundels karrensporen, eikenstrubben en aardkundige waarden als laagten, stuifzanden en vennen. Als vervolg op onze landschapsvisie Drentsche Aa, maakten wij voor Strubben Kniphorstbosch een inrichtings- en beheerplan waarin beeld een centrale rol speelt en verschillen tussen natuur en cultuur worden gedramatiseerd.

PARK21

PARK21 wordt hét groene, recreatieve centrum van Haarlemmermeer en een aantrekkelijke bestemming in de regio. Op basis van het masterplan van Vista, ontwierpen wij voor het eerste deelplan een duurzaam raamwerk van parkbos met inheemse bomen, struiken en kruiden, en een hoge ecologische waarde. In en om het raamwerk van bos hebben we verbijzonderingen aangebracht met struiken, boomgroepen met bijzondere soorten, kruidenvegetaties, mantelvegetaties, natte en droge hooilanden, en verwilderingsbollen.

Tuin Op Houten

Rondom 45 luxe parkappartementen in het oude dorp van Houten, is een royale tuin aangelegd. Hoe zorg je voor eenheid in een tuin die zich aan alle zijden van een complex bevindt en laat je er zoveel mogelijk bewoners het hele jaar door van genieten? De tuin heeft grote vakken met siergrassen en vaste planten. In het gras zijn veel voorjaarsbollen opgenomen. Behoud van bestaande grote bomen geeft de tuin meteen een volwassen aanblik. Terugkomende ovale vormen brengen eenheid in de tuin. 

Ervaar Tuinen, parken en bossen