Tuinen, parken en bossen

Sfeervolle plekken om te dwalen, te ontmoeten of weg te dromen

Strootman Landschapsarchitecten werkt vanuit de drijfveer om Nederland mooier te maken en gelooft dat het beleven van de natuur bijdraagt aan welbehagen. Daarom ontwerpen wij tuinen, parken en bossen die mensen plezier geven en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. Onze gedegen kennis van het sortiment en tuinkunst zetten we in voor een spel met complexiteit en eenvoud, open en besloten ruimten, zichtlijnen en intieme plekken. Kortom: groene toevluchtsoorden voor iedereen.

Een nieuwe visie en ontwikkelplan voor Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem

In samenspraak met de gemeente, beheerders en verschillende belangengroepen en geïnteresseerden, maakten wij een visie en ontwikkelplan voor drie Arnhemse parken: Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem. Doel is om de parken bestendig te maken tegen de effecten van de klimaatverandering, deze duurzaam in te richten voor intensief gebruik, en bij te laten dragen aan een grotere biodiversiteit.

Tuin Op Houten

Rondom 45 luxe parkappartementen in het oude dorp van Houten, is een royale tuin aangelegd. Hoe zorg je voor eenheid in een tuin die zich aan alle zijden van een complex bevindt en laat je er zoveel mogelijk bewoners het hele jaar door van genieten? De tuin heeft grote vakken met siergrassen en vaste planten. In het gras zijn veel voorjaarsbollen opgenomen. Behoud van bestaande grote bomen geeft de tuin meteen een volwassen aanblik. Terugkomende ovale vormen brengen eenheid in de tuin. 

Het Balklandpark in Harlingen

Samen met René Kuiken / Urbanism, ontwerpen wij een aantrekkelijk gebied aan de zuidkant van Harlingen: Het Westerzeedijkgebied. Een schakel tussen de stad en het buitengebied, met een scala aan recreatieve mogelijkheden voor inwoners, ondernemers en toeristen. Het Balklandpark is het eerste deel dat nu wordt uitgevoerd. Deze voormalige sportplaats wordt een fijne plek voor kinderen, jongeren en ouderen. De paden en eerste spelplekken liggen al op hun plek, de bomen en bloemen worden dit najaar aangeplant en ingezaaid en zo groeit het park weer door!

Ervaar Tuinen, parken en bossen