Tuin Op Houten

Rondom 45 luxe parkappartementen in het oude dorp van Houten, is een royale tuin aangelegd. Hoe zorg je voor eenheid in een tuin die zich aan alle zijden van een complex bevindt en laat je er zoveel mogelijk bewoners het hele jaar door van genieten? De tuin heeft grote vakken met siergrassen en vaste planten. In het gras zijn veel voorjaarsbollen opgenomen. Behoud van bestaande grote bomen geeft de tuin meteen een volwassen aanblik. Terugkomende ovale vormen brengen eenheid in de tuin. 

Locatie

Houten

Opdrachtgever

CZP Investments

Partners

Koninklijke Ginkel Groep (realisatie)

Oppervlakte

4.500 m2

Ontwerpjaar

2017

Uitvoering

2019

In het Oude Dorp van Houten is een nieuw gebouw geplaatst met 45 luxe parkappartementen in een royale tuin. Wij hebben de tuin ontworpen, in nauwe samenspraak met de (toekomstige) bewoners. Er is veel moeite gedaan om de bestaande grote bomen te handhaven, zodat de tuin meteen een volwassen aanblik heeft. Daarnaast zijn enkele nieuwe bomen aangeplant.

image-part
image-part

De tuin is omzoomd met een haag en bestaat uit grote vakken met siergrassen en vaste planten. In het gras zijn veel voorjaarsbollen opgenomen, zodat de tuin al vanaf het vroege voorjaar aantrekkelijk is. Op verzoek van de toekomstige bewoners is een jeu-de-boulesbaan opgenomen. Samen met hen is ook de plek van bankjes bepaald. Om eenheid in de tuin aan alle zijden van het gebouw te brengen, is gebruik gemaakt van ovale vormen die overal in de tuin terugkomen.

De sierlijke paden zijn gemaakt van mooie donkerbruin gebakken klinkertjes. De bewoners van de appartementen zijn blij met hun tuin en onderhouden deze zelf.

Gerelateerde projecten